top of page

Aan elk bier, zijn eigen bierglas

 

 

De Nieuwe Gansbeek bierglazen geven ons de gelegenheid om dit artikel te schrijven en onze bierfans de voordelen aan te bieden van het proeven van je favoriete drank in het juiste bierglas. 

design 31.png

"Als je het juiste glas niet hebt, zal je bier slecht smaken."

Als u uw Gansbeekbier in een groter glas drinkt, is het natuurlijk ook lekker, maar we hebben gemerkt dat de verschillende vormen van de bierglazen onze bieren verschillende aroma's geven door hun smaak te versterken of te verminderen.

Om de aroma's van onze Gansbeekbieren te onthullen en te stimuleren, hebben we gekozen voor een "Sommelier" model in de vorm van een tulp (die zeker in de tuin zal plezieren), zowel omwille van zijn elegante uitstraling en omdat de vorm van het glas helpt om de smaken te verspreiden en eveneens om een goede schuimkraag te behouden dankzij het vernauwde deel aan de bovenkant van het bierglas. Tot slot hebt u een extra voordeel bij dit bierglas, door de hoge voet, waarbij u het bierglas vasthoudt zonder de inhoud te verwarmen.

Dankzij deze eigenschappen is het Tulpglas dan ook zeer geschikt om vrij aromatische bieren zoals de Gansbeek Blonde en Triple bieren te degusteren.

Maar het gaat niet alleen om de vorm van het bierglas; het bierglas moet ook proper zijn. Spoel daarom uw bierglas eenvoudig af met warm water voor en na het gebruik. Idealiter moet u uw bierglazen nooit wassen met gewone zeep of in de vaatwasser.

Heb je je Gansbeek-bierglas nog niet?

Indien u 1 of meerdere Gansbeek-bierglazen wenst te bestellen, bieden wij u nu verschillende formules aan:

Proost!

bottom of page